Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Donderdag 22 februari – Ark-avond: Natuur- en wegwerpfotografie, door Ludo Braeckman

22 februari || 20:00 - 22:00

Op een dag zit ik in mijn schuilhut, midden in een oud bos, te wachten op die sperwer die maar niet komen wil. Het begint zeer hevig te regenen en daarbij worden zeer grote luchtbellen gevormd op het kleine waterplasje voor mij. Ik maak een foto van een dergelijke luchtbel, waarin de omstaande bomen prachtig worden weerspiegeld…Die luchtbel leeft een eigen leven van bijzonder korte duur, want na amper 1 seconde spat ze uit elkaar. En ik blijf met de vraag: ‘Zal die foto een langer leven beschoren zijn dan de luchtbel zelf?’

Elke dag worden honderdduizenden, zeg maar miljoenen natuurfoto’s gemaakt. De meeste daarvan komen terecht op digitale vuilnisbelten, harde schijven die na verloop van jaren aardig onder het stof gaan zitten. Niemand weet nog wat er op staat, laat staan dat iemand interesse zou hebben…Toch hoeft dat niet ‘per se’ zo te zijn! Thuis kan je immers echt creatief aan de slag met de resultaten van je veldwerk. Aan de hand van verschillende digirama’s wordt een tipje van de sluier opgelicht.

Ludo toont hierbij vooral reeksen vogelfoto’s, maar ook zoogdier-, nacht- en macrofotografie komen aan bod.

De foto’s werden gemaakt in binnen- en het Europese buitenland (Letland, Hongarije, Nederland, Schotland, Engeland, Frankrijk, …)

Gegevens

Datum:
22 februari
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Onze Ark
Sint-Michielslaan 35
8200 Sint-Michiels,
+ Google Maps