Zondag 19 nov.: filmdocumentaire Angry Inuk

 

De jacht op zeehonden is al decennia lang verboden. Tijdens de jaren ’80, toen de strijd tegen de jacht het hevigst was, zorgden beelden van doodgeknuppelde dieren voor wereldwijd protest. Bij het aanbinden van de strijd tegen deze horror werden echter ook menselijke slachtoffers gemaakt. De Inuït zagen immers met het verbod op de jacht met één klap hun bestaanszekerheid vermorzeld en vonden geen gehoor voor hun verhaal. Angry Inuk is nu een stevig pleidooi tegen culturele erosie en vóór het herstel van de economie van Inuït.

Regisseur Arnaquq-Baril is zowel het onderwerp als de maker van de film. Angry Inuk mag dan een heel persoonlijke schets zijn, het is er een met een stevige politieke en maatschappelijke aanklacht. Een film die culturele verschillen en belangen heel scherp en onverbloemd in beeld brengt, rustig pruttelend, zonder ook maar één streepje boosheid. Maar pas op: dit indrukwekkende stuk cinema geeft het publiek wel een ferme opdonder.

Gesproken taal : Inuktitu, Engels, ondertiteld: Engels. Duur: 85 min.

Trailer : https://vimeo.com/181059386

Afspraak: Cinema Lumière, Sint-Jacobsstraat 36 B, 8000 Brugge
Reservatie: Sofie Vandewalle, natuurpuntfilm@outlook.be, tel. 0494 99 69 10
Prijs: VVK € 8 – ADD € 9
Deuren open: 10.00 u.
Start film: 10.30 u.

Na de film kan je met een drankje nog wat bijpraten. Dit gezellig onderonsje vindt plaats in het vernieuwde café De Republiek, naast cinema Lumière