Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

AFGELAST! Donderdag 26 maart: Mergus-tweeluik. De Wadden en Mallorca, fotopresentatie door Mergusleden

26 maart || 20:00 - 22:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de dynamische Waddenzee zorgen stromingen en getijden voor een groot voedselaanbod. Miljoenen vogels worden hierdoor aangetrokken. Mergusser Paul leefde al een hele tijd met het idee om deze UNESCO-werelderfgoedsite op een unieke manier te gaan ontdekken en beleven. De tweemastklipper Rea-Klif, een oude platbodem, zeilde met 20 Mergusleden naar plaatsen waar je met gangbare vervoersmiddelen niet komt. Een verslag van langzaam voorbijglijdende waarnemingen, de verkenning van kostbare natuureilanden en het leven aan boord.

Slow and climate friendly birding!!

Mallorca is vooral gekend als bestemming voor strand- en fietsvakanties. Maar het is ook een eiland waar je verrassend veel vogels kan zien. Het milde klimaat en de ligging in de Middellandse Zee zorgen ervoor dat ook trekvogels er een tussenstop maken. Daarnaast broeden een aantal uitzonderlijke roofvogels op Mallorca (monniksgier, Eleonora’s valk) en kan je er de endemische Balearische grasmus, de Balearische roodkopklauwier of ook de zwartkoprietzanger bewonderen. Vlinders met exotische namen zoals Cleopatra en Pasja fladderen er tussen de vogels door.

Een olijke groep Mergussers werd aangetrokken door al dit moois en ontdekte er een hele diversiteit aan biotopen en adembenemende landschappen. Het relaas van een fijne en leerrijke vogelreis.

Gegevens

Datum:
26 maart
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Onze Ark
Sint-Michielslaan 35
8200 Sint-Michiels,
+ Google Maps

Organisatoren

Natuurpunt Brugge
Mergus