Natuurgebieden van Agentschap Natuur en Bos

Assebroekse Meersen

Assebroekse_meersen
Assebroekse_meersen (Foto: Liesbeth Spreuwers)

Trek je laarzen aan, want in de Assebroekse Meersen zal je ze nodig hebben! Dit gebied ten zuiden van Ver-Assebroek is een geheel van laaggelegen vochtige weiden en hooilanden omringd door knotwilgen en populieren.  Doordat het gelegen is in een weinig bebouwde omgeving heb je mooie vergezichten.  Ideaal om even op adem te komen en te genieten van de openlucht!

Meer info: https://www.natuurenbos.be/assebroek

 

Lappersfortbos

Lappersfortbos
Lappersfortbos (Foto: Paul De Graeve)

In het Lappersfortbos vind je een verrassende mengeling van voormalig parkbos, open plekken, hooilanden en moerassig populierenbos.  Het Zuidervaartje meandert door het gebied.  Eén van de bruggetjes over dit riviertje is de ideale plek om de prachtige ijsvogel en grote gele kwikstaart te spotten.  In het Lappersfortbos vergeet je al snel dat je op een boogscheut van Brugge zit!

Meer info: https://www.natuurenbos.be/lappersfortbos

 

Lage Moere

Lage Moere Meetkerke
Lage Moere Meetkerke (Foto: Liesbeth Spreuwers)

In de Lage Moere van Meetkerke is variatie troef: open water, verspreide bosjes, rietkragen, sloten, weilanden en akkers.  Dat bevalt ook vele vogels, die hier broeden of overwinteren.  Vogelliefhebbers moeten de Meetkerkse Moeren zeker bezoeken tijdens de winter, wanneer ganzen, eenden en heel wat roofvogels zich te goed doen aan al het lekkers in dit gebied.  Een andere topperiode is juni, wanneer talrijke bloeiende planten de Lage Moeren versieren.

Meer info: https://www.natuurenbos.be/lagemoere